Cognac Pierre Ferrand tillhör de allra mest välrenommerade cognachusen. Pierre Ferrand är en av de få producenter som själva ansvarar för hela processen – från odling av druvor på egna vinmarker, till traditionell destillering, lagring och buteljering av slutprodukten. Den otroligt höga kvaliteten har karaktär av hantverk, och finare eau-de-vie är svår att hitta.
Pierre Ferrand Cognac har sitt säte på Château Bonbonnet mitt i Grande Champagne-området – det bästa området för odling av druvor till cognac. Runt slottet breder de gröna vinfälten ut sig, uteslutande planterade med Ugni Blanc-druvor, i det vackra kalkvita landskapet. Ugni Blanc är känd för sitt höga syreinnehåll – en avgörande egenskap för att kunna producera cognac av allra högsta klass.
Efter att druvorna skördats i oktober och en traditionell vin framställts, inleds destillationen – en process som i slutändan resulterar i några av världens finaste cognacer. Cognacen destilleras i små mängder på ett närliggande destilleri, i traditionella kopparpannor (alambiques). Därefter lagras cognacen på ekfat av Limousin-ek i svala, mörka och fuktiga källare med jordstampade golv. Varje enskilt fat övervakas noggrant och smaken bedöms löpande. På så vis säkerställs högsta möjliga kvalitet och en unik, individuell karaktär.