Familjen Ciacci har sedan 1956 ägt mark i den sydvästra delen av Montalcino-zonen, och Dino Ciacci var en av de 30 medgrundarna till Brunello-konsortiet år 1967. Större delen av de 9 hektar vinodlingar har Brunello di Montalcino-status, men det var först från och med 1990 som familjen Ciacci började buteljera vin under eget namn. Den nuvarande ägaren Tiziano Ciacci (Dinos barnbarn) producerar eleganta viner med fokus på den rena Sangiovese-frukten.
Mocali är fortfarande något av en oupptäckt pärla, men har redan gjort sig ett namn med toppresultat i flera provningar. Generellt kan man säga att viner från familjen Ciacci erbjuder mycket god "value for money". Dessutom har vi under flera år sett en imponerande stabilitet samt en liten förflyttning mot ännu mer eleganta viner. Av egendomens totalt 32 hektar är hälften täckt av den för området naturliga vegetationen, främst ekskog. Resterande mark används för vin- och olivodling.