Argiano har genom åren besökts av Sassicaias tidigare chefsvinolog Giacomo Tachis och den legendariske danske vinmakaren Hans Vinding-Diers. Argiano är nu bland Montalcinos bästa producenter.
Argiano har inhyst den legendariske chefs-enologen på Sassicaia - Giacomo Tachis - och Danmarks barnsliga, fruktansvärda vinmakare - Hans Vinding-Diers. Ingen av dem är längre verksam på Argiano, men deras avtryck är välbevarat. Även under den nuvarande chefen för vinslottet Bernardino Sani är Argiano bland Montalcinos bästa producenter. Argiano arbetar ekologiskt och hållbart och är fast beslutna att optimera sitt gröna fotavtryck genom att bland annat vara det första företaget i Montalcino att bli 100 % plastfritt och till och med certifierat för det.
Argiano är en historisk och ikonisk vingård i Montalcino; känd för sina kritikerrosade Brunellos. Slottet är byggt i den vackraste renässansstilen och dateras tillbaka till 1580.
Vin har tillverkats här från allra första början. Kända personer som Giacomo Tachis - tidigare chefs-enolog på Sassicais - och danskarna Hans Vinding-Diers har båda hjälpt till att tillverka vin på denna mycket historiska vingård. Giacomo och Hans behöver knappast någon presentation, eftersom de båda har bidragit till att revolutionera kvaliteten på italienska viner från Toscana, och därmed även vinerna från Argiano.
Under hela 90-talet ägdes vingården av grevinnan Noémia Marone Cinzano, som spelade en avgörande roll i Argianos moderna era – inklusive anställningen av Giacomo Tachis – innan hon sålde vingården till en förmögen brasilianare. Han anställde omedelbart Bernardino Sani, som driver Argiano idag. Han har lagt ner otroliga resurser på att renovera vinkällaren och vingården, och har höjt kvaliteten till en aldrig tidigare skådad hög nivå. Argiano är nu bland de absolut bästa producenterna i hela regionen.