Om produkten
Brigaldaras Valpolicella kommer från en rad olika fält som ligger ca. 150-200 m. Druvorna handplockas och skördas vanligtvis i mitten av oktober.
Syftet är att göra ett omedelbart attraktivt vin med en vacker primär fruktighet, och det är också en särskilt tillfredsställande och typisk Valpolicella med en klassisk touch av saftiga körsbär, kombinerat med toner av kryddor, mandel och läder. I munnen är det både torrt, precist och harmoniskt.
Vinets tanniner är nästan milda och omärkliga, men bidrar ändå med struktur. Stefano Cesari strävar efter ett vin med både friskhet och balans och det är viktigt för honom att bevara den rena, oförfalskade frukten i vinets uttryck.
Tvärtemot många relativt okomplicerade basviner från trakten har denna en ganska utpräglad och elegant karaktär, vilket gör den extra drickbar ensam eller i mångsidiga matsammanhang och gärna något sval under varma vår- och sommardagar.