Archery Summit Winery, Pinot Noir 2018

449.00 kr.
customer-list-add

Archery Summit Winery, Pinot Noir 2018

P O I N T
93
Wine Spectator
P O I N T
92
Wine Enthusiast

Archery Summit Winery, Pinot Noir 2018

Vår utvärdering

Tillverkad av frukt från tre olika vingårdar i delregionerna; Dundee Hill, Eola-Amity Hills och Yamhill-Carlton, alla belägna i Willamette Valley. Tanken är att skapa en synergi snarare än att odla det individuella uttrycket för varje tomt. Resultatet är en världsklass Pinot Noir med en mängd röda frukter, en silkeslen, koncentrerad smak med utsökt mineralitet och fina nyanser av röda bär och violer.

Om produkten

Oregon Pinot Noir i världsklass

Oregon ligger mellan de två största vinodlingsstaterna i USA, Kalifornien och staten Washington. Klimatet i Oregon är emellertid betydligt kallare och ger optimala förhållanden för särskilt Bourgognes känsliga Pinot Noir-druva, som är mycket krävande när det gäller terroir. Oregons moderna vinproduktioner från 60-talet, och redan på 70-talet var Oregon på allvar på kartan som ett världsklass Pinot Noir-område. Jämförelsen med Bourgogne är alltid okomplicerad, men här är Archery Summits vinmakare, Ian Burch, ganska tydlig i sin saliv: "Vi gör inte burgundviner här. Oregon är unik och sjunger med sin egen röst." -Och du måste ge honom rättvisa. Dessutom gör det regionen ännu mer spännande att den delas in i delområden och sedan enskilda fält, där jord, klimat etc. skiljer sig från varandra. Det ger individuella viner med personlighet och särskiljningsförmåga. Vi gillar det!

Archery Summit - Oregon ledande vingård

Med mer än 35 viner som får 90 poäng eller mer i WineSpectator, har Archery Summit cementerat sin position som Oregon bästa Pinot Noir vingård. Vinodlingen sköts av Anna Matzinger, som är ansvarig för vinframställningen, och Leigh Bartholomew, som är ansvarig för Archery Summit's 5 vingårdar: Archery Summit, Red Hills, Arcus, Renegade och Looney Vineyard. Varje tomt vårdas enligt ekologiska principer av sitt eget team, som har en intim kunskap om var och en rad och var och en en vinstock. Alla tomter har extremt täta planterade vinstockar som säkerställer terroirkaraktär och kluster av exceptionellt koncentrerade druvor.

Naturen gör vinerna

Pinot Noir är en känslig druva som kräver ett minimum av ingripande för att bevara och visa sina egenskaper. Användningen av pumpar elimineras därför och vingården är utformad så att vinet rör sig av tyngdkraften. Druvorna når toppen av vingården och fortsätter i fem nivåer tills den slutliga tappningen. Endast den naturliga jästen används. Rätterna väljs från olika texturer och med olika rostning, så att de matchar uttrycket från varje tomt.

Pinot Noir -Willamette Valley

Tillverkad av frukt från tre olika vingårdar i delregionerna; Dundee Hill, Eola-Amity Hills och Yamhill-Carlton, alla belägna i Willamette Valley. Idéer att skapa en synergi snarare än att odla varje pakets individuella uttryck. Druvorna skördas mellan 8 september och 29 september. Allt sorterades för hand innan jäsning på den naturliga jästen i öppna jäsningskärl som tillåter "tjejålder", där druvskinnet stöts mekaniskt in i jästmusten. 17% av druvorna är hela kluster. Efter jäsning och maceration på druvskinnet åldras vinet i franska ekfat, varav 31% är nya fat. Den faktiska lagringen varar i tio månader innan vinet tappas på flaska. Årsproduktionen är bara ca. 25 000 flaskor. Resultatet är en Pinot Noir i världsklass med en mängd röda frukter, ett silkeslen, koncentrerat vin.

Anbefalinger