Sylvain Debord, Bourgogne Pinot Noir Cuvee Reserve 2022

379.00 kr.
customer-list-add

Sylvain Debord, Bourgogne Pinot Noir Cuvee Reserve 2022

Sylvain Debord, Bourgogne Pinot Noir Cuvee Reserve 2022

Vår utvärdering

En distinkt ren och delikat Bourgogne Rouge som är frisk, mjuk, lätt och ändå rik på många smaker... Inte vid någon tidpunkt lämnar den några tvivel om sitt ursprung, och ändå är den 100 % sig själv på alla sätt!

Om produkten

Sylvain Debords Bourgogne Rouge är en karismatisk introduktion till hans välkomnande och underhållande viner, som både på röd- och vitvinssidan utmärker sig genom en distinkt renhet hela vägen upp i systemet. Denna klassiska Pinot Noir görs på små vinodlingar med länge utvalda vinstockar, där naturen får ha sin gång i utbyte mot friska druvor och långa arbetsdagar. Druvorna skördas naturligtvis också för hand och placeras i små brickor så att så få som möjligt går förlorade längs vägen.

I källaren lagrar Sylvain ett antal hela klasar i de öppna jästankarna, där naturens vilda jäst arbetar för att omvandla den unga musten till vin.

Druvskalen rörs knappt om – och efter ca. Efter 3 veckors jäsning och maceration lagras vinet sedan i ett år på gamla, smakneutrala fat, vilka syftar till att runda av och mogna vinets egen charmiga smak utan att tillsätta något nytt.

Resultatet är ett distinkt rent och delikat vin, som i sin luftiga komposition av klassiska Pinot Noir-drag för tankarna till nyplockade hallon, blåbär, rosenblad, citrusfrukter, örter och skogsmark. Den sår inte vid någon tidpunkt tvivel om dess burgundiska ursprung, och ändå är den 100 % sig själv i alla aspekter.

På tungan upprepar sig elementen – återigen med lätthet, renhet och elegans. Det finns bara få tanniner, en djärvt frisk och rund syra och en återhållsam koncentration. Ändå är eftersmaken lång och härlig med många intryck och överlag mer fyllighet än man först kan tro.

Ge det tid och utrymme, och bli inte avskräckt om du inte känner dig överväldigad från början. När den väl kommer igång lämnar den inga tvivel om sitt ursprung, och vi lovar dig att den kommer att lysa i sitt eget sällskap och naturligtvis i ditt.

Även om den passar utmärkt till alla möjliga vegetariska och fågelliknande ingredienser, uppmuntrar vi dig att vara noggrann med ditt val av garnering, sås och andra smakförstärkare.

Förresten, det är bäst att servera det vid 14-16 grader inom 6-8 år efter skörden, medan de primära fruktnyanserna fortfarande är färska och redo att ätas... eh, dricks!

Serving tips

Anbefalinger