Om produkten
Ripasso är beteckningen för en framställningsmetod som har införts i DOC-reglementet, vilket således möjliggör att göra en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso framställs genom att en traditionellt vinifierad Valpolicella får jäsa en gång till (ripassare) på druvresterna från en Amarone. Dessa druvrester har ett högt sockerinnehåll som ett resultat av den torkningsprocess som genom dehydrering förvandlar fullmogna druvor till russin. Denna jäsningsprocess tar hos Brigaldara cirka 5 dagar och ger den friska Valpolicella en karakteristisk och särskild ”appassimento”-prägel med typiska noter av torkade frukter, en särskild ”speziatura” eller kryddning och en mer uttalad struktur. Vinets doft utvecklas betydligt vid flasklagring och för unga viner, vid luftning i en karaff. Brigaldara behärskar en säker och attraktiv tolkning av denna populära vintyp, som står sig bra ensam men också i gastronomiska sammanhang. Vinets doft utvecklas betydligt vid flasklagring och för unga viner, vid luftning i en karaff. Brigaldara behärskar en säker och attraktiv tolkning av denna populära vintyp, som står sig bra ensam men också i gastronomiska sammanhang. Brigaldara, Ripasso Superiore 2022 är ett Rött vin från Veneto i Italien. Det är Konventionellt odlat och har en alkoholhalt på 14,50. Det passar bra till, och smakar av. Vinet har kropp, och tannin, och är i smaken. Brigaldara, Ripasso Superiore 2022 har syra.